Appartement verzekeren zonder VVE? Wij zijn onafhankelijk verzekeringsadviseur en hebben een samenwerking met legio verzekeraars. Er zijn velen verzekeraars actief op de markt, met ieder zijn eigen producten en voorwaarden

Een appartement is vaak verzekerd in een actieve VVE (Vereniging van Eigenaren). Het kan voorkomen dat u over een appartement beschikt waarbij geen VVE actief is. Dan kan moeilijkheden geven bij een aantal verzekeraars. In dit artikel informeren wij u graag naar de mogelijkheden.

Hoedanigheid

U heeft een woning in bezit. Deze dient u uiteraard te verzekeren middels een opstalverzekering. Het is belangrijk om te zorgen dat de opstalverzekering aansluit bij de hoedanigheid van het pand. Een reguliere opstalverzekering biedt bijvoorbeeld geen dekking bij verhuur. Een aantal verzekeraars hebben producten op de markt gebracht waarbij verhuur wel is verzekerd. De premie en voorwaarden zijn afhankelijk van de hoedanigheid. Woont er een gezin in het verhuurde pand, of betreft het bijvoorbeeld een studentenhuis? Bij verhuur treft u tevens meer informatie in dit artikel.

Wij selecteren het beste product in uw situatie. U bent op deze manier goed verzekerd, tegen de beste premie.

Aansprakelijkheid

Uit uw bezit kunnen ook aansprakelijkheidsschades ontstaan. Bijvoorbeeld als er tijdens een flinke storm, één of meerdere dakpannen van het dak waaien, en flinke gevolgschade aanrichtingen aan zaken of zelfs personen. Zorg dat u naast een opstalverzekering, afgestemd op de hoedanigheid, ook een aansprakelijkheidsverzekering afsluit. Aansprakelijkheidsverzekering kennen vaak een verzekerde som van 2,5 miljoen euro. Dit geeft wel aan hoe groot de schadebedragen kunnen oplopen bij een aansprakelijkheidsschade. Zeker als er sprake is van letsel bij een persoon, kunnen de schadebedragen enorm oplopen. Iets waar u zich uiteraard tegen wilt beschermen.

Rechtsbijstandsverzekering

Naast de opstal- en aansprakelijkheidsverzekering voor uw verhuurde pand, heb je ook de mogelijkheid om een rechtsbijstandsverzekering in het verzekeringspakket te laten opnemen. Deze rechtsbijstandsverzekering biedt, afhankelijk van welke verzekeraar er van toepassing is, een ruime dekking voor geschillen met bijvoorbeeld huurders. Ook kunt u aanspraak maken op de rechtsbijstandsverzekering als u pand schade oploopt door een derde, bijvoorbeeld als tijdens heiwerkzaamheden in de naastgelegen wijk, scheuren in uw muren ontstaan.

Tevens kunt u bij complexe conflicten aanspraak maken op een advocaat naar keuze, in overleg met de rechtsbijstandsverzekeraar.
Afhankelijk van de verzekeraar, kan er een bedrag beschikbaar worden gesteld van tussen de 25.000- en 50.000 euro voor een eigen advocaat

Appartement verzekeren zonder VVE?

Geen actieve VVE maar toch een opstalverzekering? Een aantal verzekeraars in de markt bieden deze mogelijkheid.
Voor een vrijblijvende offerte kunt u contact met ons opnemen middels onderstaand contactformulier.

Alles in één pakket

Een appartement is maatwerk. Op basis van uw situatie, en de hoedanigheid van de verhuurde woning, kunnen wij u voorzien van het beste advies.
In samenwerking met een legio verzekeraars kunnen wij u een alles in één pakket aanbieden met de beste premie en voorwaarden. Uiteraard heeft u ook enkel de mogelijkheid om alleen een opstalverzekering af te sluiten, indien dit gewenst is.

Neem voor een vrijblijvend advies contact op via onderstaand formulier, of bel ons direct op 085-0870170. Wij helpen u graag verder.

15 + 11 =

poliswaker.nl