Oldtimer motor verzekeren?

Oldtimer motoren zijn voor veel mensen een waardevol bezit. Het is dan ook belangrijk om deze goed te verzekeren. Maar wat houdt het verzekeren van een oldtimer motor nu precies in? In dit artikel gaan we dieper in op het verzekeren van oldtimer motoren.

Wat is een oldtimer motor?

Een oldtimer motor is een motorfiets die minstens 25 jaar oud is. Het gaat hier om een motorfiets die niet meer in productie is en waarvan er niet veel meer te koop zijn. Oldtimer motoren zijn niet alleen bijzonder, maar ook waardevol. Een goede verzekering is dan ook erg belangrijk om je oldtimer motor goed te beschermen.

Welke soorten verzekeringen zijn er?

Er zijn verschillende soorten verzekeringen voor oldtimer motoren. Hieronder zetten we de belangrijkste op een rijtje:

  1. Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering)

De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is de verplichte verzekering voor elke motorfiets. Deze verzekering dekt de schade die je als eigenaar van de motorfiets veroorzaakt bij anderen met de motorfiets. De WA-verzekering dekt geen schade aan je eigen motorfiets.

  1. Beperkt casco verzekering

Een beperkt casco verzekering dekt naast de wettelijke aansprakelijkheid ook een aantal andere risico’s. Denk hierbij aan diefstal, brand, ruit- en stormschade.

  1. Volledige casco verzekering

Een volledige casco verzekering, ook wel allriskverzekering genoemd, dekt naast de wettelijke aansprakelijkheid en de risico’s van de beperkt casco verzekering ook schade aan je eigen oldtimer motor, ongeacht wie de schuldige is.

Waar moet je op letten bij het verzekeren van een oldtimer motor?

Bij het verzekeren van een oldtimer motor zijn er een aantal zaken waar je op moet letten:

  1. Kilometrage

Sommige verzekeraars stellen een maximum aantal kilometers per jaar vast om in aanmerking te komen voor de oldtimer verzekering. Check dus zeker bij de verzekeraar wat het maximum aantal kilometers is dat je mag rijden.

  1. Officiële taxatie

Een officiële taxatie is vaak verplicht voor een oldtimer verzekering. Dit houdt in dat een erkend taxateur de waarde van je oldtimer vaststelt. Dit is belangrijk omdat de waarde van een oldtimer kan fluctueren gedurende de jaren.

  1. Schadeherstel

Niet elke verzekeraar laat het schadeherstel door de eigenaar van de oldtimer motor uitvoeren. Het kan zijn dat de verzekeraar verplicht dat het schadeherstel plaatsvindt bij een door de verzekeraar uitgekozen bedrijf. Let hierop bij het afsluiten van de verzekering en lees het contract goed door.

Conclusie

Een oldtimer motor is voor veel mensen een kostbaar bezit en het is dan ook belangrijk om deze goed te verzekeren. Er zijn verschillende soorten verzekeringen waar je uit kunt kiezen, elk met zijn eigen voorwaarden. Belangrijk is om goed te letten op het maximum aantal kilometers per jaar, vereiste van een officiële taxatie en eventuele verplichting van schadeherstel bij een specifiek bedrijf. Door deze zaken goed in de gaten te houden, kun jij met een gerust hart de weg op met je waardevolle oldtimer motor.

Voor een vrijblijvende offerte kunt u onderstaand contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem contact op via onze contactpagina.

3 + 2 =

poliswaker.nl