Geeft de verzekeraar aan dat uw schade niet is gedekt?

Schade niet gedekt? Lees in dit artikel wat u kunt doen.

Algemene uitsluitingsgronden

Verzekeringen kennen over het algemeen een aantal uitsluitingsgronden. Schade door achterstallig onderhoud is bijvoorbeeld vaak niet verzekerd. Of schade tijdens deelname aan het verkeer terwijl de bestuurder alcohol heeft genuttigd. Deze uitsluitingen kunt u terugvinden in de voorwaarden van uw verzekering. Op u polis kunt u zien welke voorwaarden van toepassing zijn. Een overzicht van voorwaarden van veel verzekeraar treft u via deze link.

Mijn eigen verzekeraar geeft aan dat mijn schade niet is gedekt

Wilt u eigen verzekeraar de schade niet uitbetalen? Neem in dit geval contact op met uw verzekeringsadviseur. Het is belangrijk om na te gaan waarom een verzekeraar niet wilt betalen. Betreft het een terechte uitsluiting? Of is de afwijzing onterecht? Uw verzekeringsadviseur kan dit voor u beoordelen en contact onderhouden met de verzekeraar.

Mocht u de verzekering rechtstreeks hebben afgesloten bij een verzekeraar, is er geen verzekeringsadviseur die u kunt helpen. Kijk in dit geval of uw een rechtsbijstandsverzekering heeft, en overleg de situatie. Schade niet gedekt? Wellicht is er een oplossing.

De verzekeraar van de tegenpartij wilt de schade niet vergoeden

Heeft u schade opgelopen door toedoen van een ander? Dan dient u schadeloos te worden gesteld.
Indien u zelf voor de schade verzekerd bent, kunt u de schade melden op uw eigen verzekering. Uw eigen verzekeraar zal de schade verhalen bij de tegenpartij.

Bent u echter niet voor uw eigen schade verzekerd, bijvoorbeeld om uw autoverzekering alleen een WA- dekking kent, dan kunt u de schade verhalen bij de tegenpartij. Wilt de verzekeraar van de tegenpartij uw schade niet uitbetalen? Mocht u een rechtsbijstandsverzekering hebben, kunt u deze inschakelen om de schade voor u te verhalen. Indien dat niet het geval is, kunt u contact met ons opnemen via de contactpagina. Wij hebben de mogelijkheid om de schade kosteloos voor u te verhalen. Indien het een juridische strijd wordt, kunnen wij u ook juridische bijstand bieden.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen aan ons? Of kunnen wij u ergens mee helpen? U kunt een e-mail sturen naar info@poliswaker.nl, of bellen naar telefoonnummer 085-0870170.

poliswaker.nl